пʼятницю, 11 листопада 2011 р.

ЧИ ПОТРІБЕН ЛЮДИНІ ХВІСТ?


Серед холодного дня на автобусній зупинці я зустріла безхвостого пса. Інші його товариші бігали по вулиці, високо підібгавши хвоста, деякі порядні панянки прикривалися ним, а старий пес-мудрун усівся на хвіст, щоб не відморозити попу.
У спеку цей безхвостий міг би відганяти ним мух, але, на жаль, не може. Чи, принаймні, жестикулювати, як ми, люди, руками, але і тут пес  безпомічний!


А скільки переваг мали б ми, люди, отримавши хвоста! Панночки робили би хімію на хвості, вплітали би в нього модну біжутерію, золоті прикраси. Красивішою вважалася б не та, в якої гарні довгі ноги чи осина талія, а найрозкішніший хвіст! А з розвитком моди звичайні хвости перестали би вражати світ, тож модниці, як у добу бароко, носили би хвости у формі корабля чи замку. А коли б мода пішла у бік модернізму і запанував мінімалізм форми, модниці обмежилися би міліруванням хвоста і короткою стрижкою.

Чоловіки ж, які здавна люблять хвалитися силою, мірялися, чий хвіст сильніший. Той, хто зможе підняти хвостом якомога більше кілограм, по праву здобуде визнання найсильнішої людини світу.
Хвіст згодився би і в питанні галантності. Якомога легше було би подавати дамі при виході з маршрутки не руку, а хвоста. Тоді до науки про мову жестів, кінесики, додасться розділ про жести хвоста - каудаліка (від лат. cauda - хвіст), що призвело би до появи маси дисертацій на здобуття наукового ступеню кандидата і доктора за новою спеціальністю.
Та, з іншого боку, хвіст може нашкодити. Так, інколи шкодять хороші речі, як-от шоколад на ніч або сон під час лекції. Заходячи в електричку, є ризик, що коханого може прищемити дверима, або й зовсім відіб'є. Тоді потрібно буде терміново їхати до каудолога на Київ, а в перший час до цього лікаря потрібно буде записуватися в чергу, так як спеціалістів із хвостів буде мало.  Взимку хвосту важко знаходитися під пальто чи дублянкою, особливо, якщо хочеш покрутити ним від радості. Це те саме, що зв'язати людині руки під час публічного виступу! Хоча, можна шити чохли на хвости, "нахвостники", відповідно до стилю одягу. Але тоді з'являються проблеми з укладкою, бо це те саме, що зачіска під шапкою...
З рештою, в школі, щоб привернути до себе увагу, якийсь нестерпний хлопчисько може смикати за хвоста, чіпляти на нього пластилін і реп'яхи або прив'язати тебе до парти якимось невідомим вузлом, так що, або доведеться демонтувати за батьківські кошти парту, або все життя волокти за собою письмовий стіл, немов свій хрест!
А, якщо, приміром, ви пішли в кіно або в театр, то завжди варто враховувати, що перед вами може сісти пан чи пані з таким пухнастим хвостом, що закриватиме половину сцени. І ніхто не візьметься відшкодовувати вам моральні збитки!

Тому, може, й на краще, що ми живемо без хвостів. 
Господу краще знати, що кому дарувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар